perjantai 26. kesäkuuta 2015

Jälkeä ja kuva kuulumisia

Tänään pikku mustaruskea pääsi ensimmäisen jälkensä ajamaan, joka oli luonnollisesti helppo 10 askeleen suora. Tosi tarkasti ja rauhassa se kyllä etenee, vaikka tosi ahne ja vilkas luonne onkin. Isot pk-liivit päällä näytti aika huvittavalta, mutta pienempiä ei sattuneistä syistä ison koiran omistajalta löydy. Sunnuntaina starttaa Ruutin pelastuskoira koulutus ensimmäisillä yhteistreeneillä, joten siitä sitten lisää.
4 kommenttia:

 1. Jäljellä ei tarvi pk-liivejä, vain maastoissa, joissa koira on irti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ruutista tulee pelastuskoira, eli liivit on hälykoiralla päällä joka hommissa, siksi Ruuti totutteli tässä liiveihin. Ei vaan ollut siihen hätään kuin Ronjan vanhat pk-liivit :) Nykyisin tosin jäljestää ilman, tulevaisuudessa tiettyjen valjaiden kanssa (vielä liian isot). Liivi tulee sit haku osioon, jotta koiran on taas helpompi aluksi erottaa lajit toisistaan :) vähän oli alkuun tasapainoilua, mitkä välineet ja varusteet otetaan mihinkin, jotta koira ne oppii ja tunnistaa.

   Poista
  2. No luinhan mä sen pelastuskoira-sanan jo aiemminkin ja oon ollut joskus maalimiehenäkin pelatuskoiran (joka nykyään hälykoira) treeneissä, mutta kun aivot näki vaan tuon pk-liivin, niin ei osanneet laajentaa ajatusta, että ehkä tässä opetellaan jotain muutakin kuin vaan palveluskoirajälkeä. :)

   Poista
  3. Heh, et ollut ainoa joka pisti asian merkille ja kysäisi, miksi on valjaat jäljellä ;)

   Poista