lauantai 22. syyskuuta 2012

"Ja kotiin viemiseksi vain 240 plus pistettä"

Tämän hetkisen olotilan voi varmaan jo otsikosta päätellä, hyvillä mielin on siis kotiuduttu luonnetestistä Haukiputaalta. Tuomareina toimivat Jari Keinäinen sekä Reijo Hynynen. Tuomarin sanoin koira tuli testiin rentona, ja lähtee yhtä rentona myös ulos. Sai kehuja luonteestaan myös ulkopuolisilta, joten eihän tässä voi omistajana muuta kuin hymyillä :)

Tässä kuitenkin tämä päivä tuloksineen ja videoineen!

I. Toimintakyky +2 Hyvä
II. Terävyys +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III. Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
IV. Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
V. Hermorakenne +2 Tasapainoinen
VI. Tempperamentti +3 Vilkas
VII. Kovuus +3 Kohtuullisen kova
VIII. Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
-> LTEP 240p. +++

Ronjan arvostelu videona
Leikki ja luoksepäästävyys
Aluksi irrotti otteen muutaman kerran, vähän ilmeisesti oli outo tilanne kun vieras ihminen leikitti, loppua kohden taisteluhalu nousi hieman. Suhtautui ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti.


Kelkka
Ei alussa kokenut lähestyvää hökötystä uhkana, lopuksi kuitenkin haukkui kelkalle. Nopea palautuminen kuitenkin tässäkin.

Haalari ja tynnyri
Reagoi haalariin väistämällä, muttei enää ohi mentäessä välittänyt haalarista vilkaisua enempää. Tynnyriä väisti, muttei enää edes kiinnostunut sen tutkimisesta, vaan alkoi touhuamaan omiaan, kun huomasi sen olevan täysin vaaraton.


Uhka
Puolustushalua löytyi, tuomarin mukaan vetäytyi kuitenkin järkevässä vaiheessa ja palautui todella nopeasti. Aggressio vaihde löytyi, mutta käytti sitä päällä vain vähän aikaan. "Tuli pikkusen ärripurria siellä yhessä vaiheessa, ja sitten se palautuu tosi nopeasti, mikä kertoo samalla sitten hermoistakin."

Pimeä huone
Ilmeisesti aluksi tuli sisään ryntäämällä, joten sen vauhtia jarrutettiin rymistelemällä. Liikkui aktiivisesti, käytti nenäänsä ja löysi minut ilman apuja.

Seinä
Vähän kuikuili alussa mun perään, mutta keskittyi sitten siihen kohdistuvaan hyökkäykseen. Kun hyökkäys loppui, väisti kerran tuomaria, jonka jälkeen rupesi taas kattelemaan että jokos se tultais hakemaan pois :D


Laukaukset
Ei paljon hetkahtanut, vähän katseli ensimmäisen laukauksen jälkeen ympärilleen, mutta siihen se sitten jäi.


12 kommenttia:

 1. Hyvin meni, onnea kovasti :)) Jos mekin
  saatas paikka johonkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Itse olin jo täysin varautunut siihen, että paikat viedään käsistä, mutta meillä kävi oikein hyvä tuuri kun saatiin paikka heti ensimmäisellä yrittämällä, ja olipa vielä ihan lähellä tämä testi. Että eiköhän se paikka järjesty myös teille! :)

   Poista
 2. Onnittelut mukavasti menneestä luonnetestistä! :) Varmasti arjessakin kiva tuollainen rennosti asioihin suhtautuva koira :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on, vaikka pakko kyllä myöntää, ettei sitä osaa aina arvostaa. Monet kerrat on tullu nuristua naama rutussa aivan turhista asioista, vaikka se oma koira on kaikkein paras juurikin omana itsenään :) Niin ja kiitoksia vielä sinnekkin :)

   Poista
 3. Onnea paljon siskopuolelle ja emännälle <3 Hienosti on menny testi :)

  VastaaPoista
 4. Onnea täältäkin hienosti menneestä testistä! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea onnistuneesta testistä! Harmittaa kun tuota terrieriä testattiin, ettei ollut kameraa mukana, mutta onnea vielä kerran. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset Essi, Rebecca ja Jenna! Ja tosiaan itse olen näin jälkikäteen tyytyväinen, että saatiin pakettiin tuo testi - paremmin sitä itsekin näkee koiran käyttäytymisen ja reaktiot "ulkoa päin" :)

  VastaaPoista