tiistai 10. heinäkuuta 2012


Tämä päivä on ollut aika liikuntatäyteinen, sillä heti aamupäivästä pakkasin autoon tallikamppeet sekä koiran, ja huristelin pois kaiken hälinän keskeltä. Ronja lähti reippaana mukaan maastoon, vaikkei ole ennen ollut mukana ratsastamassa. Koira ei ollut ideasta moksiskaan, vaan paahtoi innokkaana hevosen rinnalla vauhdista riippumatta. Pehmeä hiekkapohja oli koiralle tietysti raskaampi juosta kuin mitä hevoselle, joten takaisin köpöteltäessä oli koiralla ylimääränen energia purettu. Todella helppo tapa järjestää koiralle tehokasta liikuntaa!

Matka jatkui kuitenkin suoraan tallilta Lumijoelle, jossa meitä jo odotteli hyvä ystäväni saksanpaimenkoira uroksen, Rokin, kanssa. Kaikki meni yllättävän hyvin, tietysti piti välillä muistuttaa mikä on kenenki lelu, ruokakuppi tai auto. Pihalla peuhaamisen jälkeen ajelimme hiljaiselle metsätielle, jossa kävelimme mukavan lenkin sateesta huolimatta. Koirat saivat juosta ja tutkia maastoa perusteellisesti, samalla kun me ystäväni kanssa kerroimme tärkeimmät kuulumiset kilpaa toisten päälle puhuen. Erittäin leppoisa päivä ihanassa seurassa, edes surkea sää ei pilannut tunnelmaa!

Ronja ja Roki
Ronja pitää paussia pitkän laukkapätkän jälkeen.2 kommenttia:

  1. Harmi, ettei mun lainaheppojen lähimaastoissa ole ollut mahdollisuutta ottaa koiraa mukaan ratsastelemaan tai edes tallille pyörimään. Meillä kun siitä tykättäisiin ihan taatusti. Tosin onhan siinäkin riskinsä, keväällä yhden puolitutun koira (joka oli hyvin tottunut hevosten mukana kulkemaan) jäi hevosen tallomaksi juostuaan yhtäkkiä alle. :(

    VastaaPoista
  2. No tuolla missä itse käyn, on hirveästi muitakin eläimiä (lampaita, sikoja, kissoja, kaneja sekä koiria) joten Ronjaa en tallille ota hääräämään, vaan otan autosta vasta kun hevonen on valmis ja olen jo maastoon lähdössä :)

    Joo tokihan tuossa on omat vaaransa, tuo hevonen on onneksi koiriin tottunut ja maastoillut ennenkin useamman koiran kanssa. Ronjan kanssa etu on se, ettei se ole liian rohkea, hevosen kiertää kyllä takaapäin turhan huolettomasti, mutta onneksi hevonen on sen suhteen luotto, ettei ala monottelemaan. Muuten kyllä koira pitää ihan kiitettävän välimatkan ja kunnioittaa itseään huomattavasti isompaa eläintä.

    VastaaPoista