lauantai 23. kesäkuuta 2012

Women & technology = fiasco

Herättyäni tänään poikkeuksellisen aikaisin, päätin aloittaa pienen väännön lupaamani videon kanssa. Homma alkoi niinkin rattoisasti, että kaikki meni sujuvasti päin honkia. Kun olimme Ronjan kanssa tokoilleet purnukkapalkalla yhteen putkeen kaikki liikkeet (lämpöä 19.8 °C...) ja koira teki hyvällä vireellä lämmöstä huolimatta, astelin ylpeänä kameralle ja vähän aikaa sitä toljotellessani tajusin, että kamerasta oli katkennut virta heti 3sek videon aloittamisen jälkeen. Siitä tokoilusta jäi siis todistusaineistoksi lyhyt videoraita naamastani, ja heti kun olen sanonut "no niin!", video loppuu.

Mutta koska koira oli tehnyt niin hienosti kaiken, en ajatellut luovuttaa (vaikka tähän olisi tietysti pitänyt lopettaa). Palkkasin viattoman ulkopuolisen kuvaamaan tekemisiämme kamerapuhelimella, mikä oli tietysti suuri virhe. Koiran innostus oli todella surkea, eikä meno näyttänyt kovinkaan hääviltä. Se ei tietenkään riittänyt, sillä puhelin talletti videot väärään muotoon, joten sain tapella niidenkin kanssa reippaat 45min. Kun katselen kaiken säätämisen jälkeen noita onnettomia videon pätkiä, tajuan että näin vaivaa tyhjän eteen. No, viimeinen ongelma oli julkaistakko videota vaiko ei. Kun päädyn ensimmäiseen vaihtoehtoon, alan värkätä videota Movie Makerilla. "Pian" video on ääniraitaa myöten valmis, mutta luonnollisesti ohjelma kaatuu ja katselen avuttomana vierestä, kun tekeleeni katoaa vähän liiankin näppärästi bittiavaruuteen. Kaiken tämän vastustamisen jälkeen päätin sysätä videon teon ronskisti sivuun, ja tilittää tapahtumat katkeroituneena tänne.

Aamusta ei siis jäänyt käteen kuin kourallinen opetuksia.

6 kommenttia:

 1. Miten olisi uusi yritys?? ;--)

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edelliseen. Mä palkkaan kans ulkopuolisen säätämään kameran kanssa ens viikonlopun mölleissä ja jos Tahiti ei ole oikein toivoton, voin julkaista sen :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei.:( Mul on kans käynyt noin että jostain syystä videointi on itsestään katkennut, että kyl harmittaa jos menee treenit nappiin ja sit video on sörssinyt.:(

  VastaaPoista
 4. naiset ja teknologia ;) oisit palkannu mut

  VastaaPoista
 5. Ada: Ehdottomasti julkiseen käyttöön se matsku sitten!

  Niin ja eiköhän mun pitäs sitten koittaa uudelleen, seuraavaa kertaa odotellessa siis.. :)

  VastaaPoista