perjantai 25. toukokuuta 2012

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin


Lämpimien ilmojen takia on päästy taas pulikoimaan, ja siitäkös koira vasta nauttiikin! Nyt lähiaikoina on tultu taas touhuiltua vähän vaihtelevampia juttuja, mikä on tietysti vaan hyvä. Ronja on päässyt temmeltämään lasten kanssa (kuten kuvista näkyy) ja käymään myös Koitelissa, joka oli kyllä oma lukunsa. Koiralla oli kivaa ja samalla neiti piti huolen siitä, että myös mulla oli tekemistä; tuo kun ois niin mielellään syöksynyt syynä päänä koskeen, jos ei olis kielletty.. Mutta kaiken kaikkiaan oli kyllä mukava reissu, mukava huomata että koiraa ei riippusillat ja erilainen ympäristö arveluttanut lainkaan.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia lienee se, että Ronja aloitti nyt neljännet juoksunsa ja liian aikasin, just tällä kertaa kun sillä ajoituksella oli merkitystä... Olin laskelmoinut että tulevat edelleen puolen vuolen välein, Romeolle kun oli tarkoitus tehdä kemiallinen kastraatio ennen juoksujen alkamista. Mutta kapselin vaikutus tietysti myöhästyi kun juoksut tulivat ennen aikojaan, mutta eipä sille mitään voi. Samalla eläinlääkäri reissulla Romeolle otettiin testaukseen 2vkon kuuri Zylkenea, joka siis on luonnontuote muun muassa tuon arkuuden hoitoon käytännönharjoitteluiden rinnalla. Nyt on ensimmäinen kuuri lähestymässä loppua, ja uusi purnukka on jo hyvää tahtia tulossa postimiehen mukana, katsotaan nyt miten lähtee homma toimimaan.. Vielä ei sen suurempia ihmeitä ole tapahtunut (mikä ei lienee ollut tarkoituskaan) mutta on koira hieman rauhoittunut. En muista olenko asiasta kovin tarkkaa analyysia tehnyt, mutta Romeo on siis todella ihmisarka ja se pelkää vieraiden lasten, naisten ja miesten lisäksi myös äkillisiä ääniä ja outoja tavaroita..


Ronjan suhtautuminen muihin koiriin on myös mennyt askeleen parempaan suuntaan; epämiellyttävät tapahtumat alkavat pikkuhiljaa unohtua. Käytiin yks päivä koirapuistossa ja minkään näköisiä väärin käsityksiä ei tullut, vaikka paikalla oli viisi muuta koiraa. Eiköhän se aurinko risukasaankin paista! :)

Mitään sen kummempia ei ole, nyt täällä odotellaan into piukeana vieläkin parempia ilmoja (siis emännän kannalta) ja toki myös mukavia koiratapahtumia kuten mätsäreitä. Niin ja nyt loman alkutaipaleilla olen aikonut purkittaa ne kauan lupaamani tokoilut, tuo mun oma kamera vaan pakkaa videot väärään muotoon, enkä saa niitä toimimaan mitenkään päin. Tietysti jos tässä ongelmassa osaa joku viisaampi neuvoa, niin apu on tarpeen ja varmasti nopeuttaa kaikenlaisen videomateriaalin saapumista.


7 kommenttia:

 1. moikka. miten teillä auttoi tuo zylkene? itselläni on arka saksanpaimenkoira joka pelkää kaikkea joten kyselisin onko ihan turha tuote vai kantsiiko harkita :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se vähän rauhoitti, mutta ihmeitähän se ei tietystikkään tee. Eli tuo on kätevä kyllä, jos käyttää koulutuksen ohella, mutta itse ongelmakäytöstä se ei poista :)

  VastaaPoista
 3. Aloitankin harjoitukset kurssilla viikon päästä. Enkä kyllä taida keretä eläinlääkäriin ennen sitä.:/ Onko tuo romeo kauan teillä ollut? meillä on ollut vuoden ja ihan pikkasen vaan parantunut, joitakin naisia sietää ja vauvoja. Pelkää yli kaiken miehiä. Paitsi niihin joihin on päässyt aikasemmin tutustumaan ja muistaa. Haluaisin kovasti päästä tuosta arkuudesta eroon :/ Koirallamme on ollut paha olla edellisessä kodissa :/ saimme koiramme 10 kk ikäisenä.

  VastaaPoista
 4. Mille kurssille olette menossa, ja mihin koirakouluun? :) Toinen tuote, mitä suosittelen, on Serene-UM (http://happypet.fi/koirille/lisaravinteet-ja-apua-ongelmiin/rauhoittuminen). Sitä saa ihan tavallisista apteekeista ja mielestäni on hinta-laatu -suhteeltaan hyvä. Netistä löytyy paljon artikkeleita liittyen koirien pelkotiloihin ja arkuuteen. Esimerkiksi tässä muutama linkki:

  http://www.kelpokoira.fi/artikkelit/153-arkuus.html
  http://www.koira.fi/user_files/files/esitteet/opas_koirani_pelkaa.pdf
  http://www.elainlaakariin.fi/koira-pelkaa/

  Miten teidän koiranne arkuus ilmenee, eli toisin sanoen miten koira käyttäytyy kun se pelkää? Osaatko kertoa ihan tarkasti, minkälaista elekieltä koiranne käyttää tilanteessa, joissa pelko ilmenee? Onko tilanne ikinä päässyt niin äärimmäiseen pisteeseen, että koira on napannut kiinni? Romeo oli myöskin 10kk kun tuli meille. Missä päin te asustelette, jos saan kysyä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on semmonen kiertävä koulutus, että käy eri kaupungeissa. Ihan perustottelevaisuus koulutusta. Esim toisten koirien ohittamista ja semmoista. 9 viikkoa kestää ja kerran viikossa. Sen jälkeen ajattelin jotain toista koirakoulua :) No arkuus ilmenee haukkumisena. Jos joku vieras lähestyy ihan päin niin alkaa haukkumaan, mutta ei peräänny. Koiramme ei ole ikinä namannut kiinni. Kerran on hampaat irvessä haukkunu ja murissu kun tuli vieras mies meille. Piti laittaa ns " arestiin" siksi aikaa. Asumme etelä-savon alueella :) Koiramme on kyllä aivan ihana kun on päässyt ja uskaltautunut tutustumaan. Mutta tuo arkuus on kyllä erittäin harmillinen juttu :/

   Poista
  2. Okei. Onko sulla mitään tietoa koiran aiemmasta historiasta, eli onko mahdollista että syy arkuuteen löytyis sieltä? Harmi kun asutta vähän liian kaukana..

   Toivottavasti saatte apua tuolta kurssilta, varmasti on ainakin hyvää treeniä kun on ympärillä paljon outoja ihmisiä ja vieraita koiria. Olisi mukava kuulla aina välillä, miten asiat on teillä edenneet! :)

   Poista
 5. Tämän keskustelun innoittamana kirjoitin peloista muutamia ajatuksia tänne blogiin :) http://sakemaanikko.blogspot.fi/

  VastaaPoista