tiistai 22. helmikuuta 2011

Sukset + Ronja = kylmää kyytiä!

Kuten otsikosta jo arvata saattaa, nyt on koirahiihtoakin kokeiltu. Vetoharrastusta on aloiteltu pikkuhiljaa lähinnä canicrossin merkeissä mutta eilen (maanantai 21.2) päätin sitten lähtä kokeilemaan, mitä tuo tuumaapi suksista vai tuumaako mitään. Ja tuumasihan se, kierrokset tosin nous vähän turhan nopeasti.


Lähtöpisteessä jouduin rauhoittelemaan koiraa. Odotin aika pitkään, että se tyyntyisi edes hieman. Liikkeelle lähtiessä koira ampui liikkeelle kuin rasvattu salama, pysyin juuri ja juuri tolpillani - ja sekin oli vain ja ainoastaan vetovyön ansiota. Koira tykitti järjetöntä kyytiä eteenpäin, yritin epätoivoisesti hiihtää luistelutyylillä perässä mutta vauhti oli niin kova, että meno muistutta perässä tulevan osalta säälittävää räpiköintiä. Niimpä siirryin suosiolla perinteiselle ladulle ja annoin koiran mennä. Ronjan kanssa on otettu lenkkien yhteydessä erilaisia käskyharjoituksia (vasen, oikea, go!, seeeeeeis) mutta erityisesti nuo suuntakäskyt on vielä hakusessa. Noin puolessa välin lenkkiä kaarsimme mutkaan ja samalla punaisella sekuntilla tajusin, että edessä on T-risteys. Vauhti oli kova ja matka niin lyhyt, ettei pysähtyminen edes käynyt mielessä, käskin koiraa kääntymään oikealle ja kuin ihmeen kaupalla se kaarsi välittömästi oikeaan suuntaan - minä perässä penkan reunoja hipoen. Hengissä selvittiin ja "maaliin" palattiin hyvin mielin. Koira ei ollut vetämisestä moksiskaan, leikit kavereiden kanssa maistuivat heti kun vapaa -käsky kuului.

Nojoo, ei se ollut niin dramaattista kuin miltä se kuulostaa ;) Molemmilla oli mukavaa mutta vastaavasti myös petrattavaa löytyy. Mulla pitää terästää noita hiihtotaitoja ja Ronjan kanssa harjoitellaan rauhoittumista vetämisen yhteydessä. Pystyy kyllä patoamaan viettejään esimerkiksi patukkasaalisleikeissä tai tottistreeneissä mutta kun vetämään lähdetään, koira kiihtyy ja purkaa sitä ääntelemällä ja paikoillaan pomppimisella.


Tänään (tiistai 22.2) on lyhyiden tokotreenien lisäksi kuvailtu, päivän räpsysatoa on ripoteltu sinne tänne ja kuten huomaatte, laatu on kärsinyt ja pahasti. Tottistelu sisälsi lähinnä kontaktiharjoituksia ja seuraamispätkiä pallo palkalla ja vaihtelevin häiriöin (ohi kulkevat ihmiset, naapurin haukkuvat koirat). Päivittelin nyt postauksen ohella linkkilistaa mutten mene takuuseen, etteikö joku olisi silti unohtunut..

 

Kuvat värillisenä ja hyvälaatuisena kuvagalleriassamme (täällä). Lähiaikoina tulossa kuvapläjäys myös Lorasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti